Denk aan de buren

Waarde bezoeker,

Zoals jullie weten wordt er door velen van u gebruik gemaakt van de moskee tijdens de vrijdagmiddaggebed en de Ramadan, De Ramadan zal dit jaar mogelijk starten op 6 mei en eindigen op 3 juni. Naast de prachtige vrijdag spreken we ook van een prachtige maand, welke staan voor het vasten en de aanbidding. Op deze dagen en maand ontmoet men elkaar en worden de banden aangehaald. Dat is uiteraard prachtig maar ook dient men rekening te houden met elkaar, waaronder de directe omgeving als moskeebezoeker.

Tijdens de vrijdag gebeden en de nachtelijke Taraweeh gebeden ontvangen wij u graag en heten u daarom ook van harte welkom. Echter, onze buren die niet vasten of gebruik maken van de moskee vanwege persoonlijke redenen moeten hier geen overlast van bevinden. Gezien de Ramadan nu in de warme zomermaanden valt slapen sommige buren met de ramen open. Daarom vragen wij van onze bezoekers daarmee rekening te houden, door de volgende regels op te volgen:

  • Na het verlaten van het gebouw graag niet blijven praten voor of rond om het gebouw. In het verleden is gebleken dat sommige bezoekers luidruchtig door de wijk heen liepen
  • Bij het verlaten van het gebouw tijdens of na de Taraweeh graag fluisteren en gelieve uw reis direct naar huis te vervolgen
  • Het is verboden om rondom het gebouw te bellen in de woonwijk
  • Als u met de auto bent dan vragen wij u om uw autodeuren niet te hard dicht te slaan
  • Niet met motoren te komen vanwege de luidruchtige geluiden
  • De instructies te volgen van onze parkeervrijwilligers

De maand ramadan is een maand waar we ook extra bewust worden van ons gedrag jegens anderen. Als visitekaartje van de islam zorg je ervoor dat je dit goed gedrag uitdraagt naar je directe en indirecte omgeving. Wij hopen op jouw begrip en medewerking.

Bij vragen kunt u ons mailen via contact@essalammoskee.nl

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur
Moskee Essalam Zaanstad

WhatsApp Essalam Moskee Zaandam
Verstuur via WhatsApp